EMAS - milieubeheer

De directie en het personeel van de RVA hebben concrete acties ondernomen op het vlak van hun impact op het milieu. 

In december 2011 heeft de RVA zijn milieubeleid goedgekeurd. Dankzij de implementatie van een milieubeheersysteem (MBS) volgens de Europese EMAS-verordening heeft de Rijksdienst zijn milieuprestaties verbeterd en zijn impact op het milieu verminderd. 

In mei 2013 heeft de milieuverificateur het MBS van de RVA goedgekeurd en de milieuverklaring 2013 gevalideerd voor het gebouw van het hoofdbestuur. Sinds 6 mei staat de RVA geregistreerd op de lijst van het Europees Milieumanagement- en Audit Schema (EMAS). 

In juni 2013 werd het milieubeleid aangepast teneinde ook in de WB's van Brugge, Charleroi en Gent een milieubeheersysteem toe te passen. In maart 2014 heeft de milieuverificateur het MBS van de RVA goedgekeurd en de milieuverklaring 2013 gevalideerd voor het gebouw van het hoofdbestuur en de werkloosheidsbureaus van Brugge, Charleroi en Gent. 

In 2014 werd het MBS ingevoerd in 8 bijkomende kantoren: Antwerpen, Bergen, Doornik, Kortrijk, La Louvière, Oostende, Turnhout en Vilvoorde. In de lente van 2015 heeft de milieuverificateur het MBS van de RVA goedgekeurd en de milieuverklaring 2015 gevalideerd. De 12 betrokken gebouwen zijn voortaan dus EMAS-gecertificeerd als gevolg van die externe audit!

De milieuverklaring 2016 (gegevens 2015) werd op 9 juni gevalideerd door de milieuverificateur. De 12 betrokken gebouwen die het MBS geïmplementeerd hebben (hoofdbestuur en 11 kantoren), blijven dus EMAS-gecertificeerd.

Meer info:

De RVA en het milieu (zie tekstversie hieronder)

Tekstversie van de afbeelding
De afbeelding vergroten

Contact: ecologie@rva.be

Een RVA-kantoor zoeken