Slideshow: laatste nieuws

Coronavirus : Reglementering - FAQ - Nieuws

Je verloor je werk, en bent op zoek naar een nieuwe job? Je wil wat tijd voor je kinderen of wil om een andere reden je werk even onderbreken? In deze rubriek vind je alle info over loopbaanonderbreking, tijdskrediet en werkloosheid. Je kunt hier ook online aanvragen doen of je dossier opvolgen.

U bent werkgever? U moet de arbeidsovereenkomst van een medewerker stopzetten? Uw medewerkers kunnen tijdelijk niet aan de slag door slecht weer, technische problemen of overmacht? U hebt vragen over de loopbaanonderbreking van uw medewerkers? U vindt alle info daarover in deze rubriek.

U hebt een welbepaald document nodig? U wenst informatie over de bevoegdheden van de RVA?  In deze rubriek vindt u alle brochures, publicaties en formulieren van de RVA.

Nieuwsberichten

03-12-2021

Op donderdag 2 december 2021 werd de 9e editie van de Federale Dag van de Diversiteit georganiseerd. Die dag stond in het teken van inclusie.

29-10-2021

[Update 29.10.2021 - vervangt de versie van 05.08.2021] Gelet op de schade die het slechte weer in bepaalde regio's heeft aangericht:

Een RVA-kantoor zoeken

Kerncijfers

Cijfers Loopbaanonderbreking, thematische verloven en tijdskrediet - oktober 2021. 227.488 uitkeringen. -3,7% ten opzichte van oktober 2020.  Vlaanderen: 69,6%. Wallonië: 26,0%. Brussel: 4,4%. Vrouwen: 64,0%. Mannen: 36,0%. Tijdskrediet: -7,6%.Thematische verloven: +4,7%. Loopbaanonderbreking: -13,5% (meer info via de link)

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening past het stelsel van de werkloosheidsverzekering en een aantal tewerkstellingsmaatregelen toe. De RVA is ook verantwoordelijk voor het stelsel van loopbaanonderbreking en tijdskrediet.

Fonds Sluiting Ondernemingen

Het “Fonds tot vergoeding van de in geval van Sluiting van Ondernemingen ontslagen werknemers” (FSO) heeft als taak de werknemers te vergoeden die getroffen zijn door de sluiting van hun onderneming.

Top