U bent hier

BreakatWork - Attest loopbaanonderbreking voor je werkgever voortaan online beschikbaar

Wanneer je tijdskrediet wil nemen in de privésector, moet je aan je werkgever een attest voorleggen waaruit blijkt dat je nog over voldoende tijdskrediet beschikt. Dat attest kan je voortaan online verkrijgen via BreakatWork. 

Minister van Werk Kris Peeters: “BreakatWork is een groot succes en er blijven nuttige functies bijkomen. Je vindt er een overzicht van wat je al hebt genomen aan loopbaanonderbreking en tijdskrediet en wat je nog kan opnemen, het bedrag van je uitkering en sinds kort kan je er ook het attest voor je werkgever aanvragen. BreakatWork wordt zo nog meer the place to be voor iedereen die zijn loopbaan deels of volledig wenst te onderbreken. ” 

Wat is er nieuw? 

Wanneer je tijdskrediet vraagt aan je werkgever, ben je verplicht om te bewijzen dat je nog over voldoende rechten beschikt. Voortaan kan je daarvoor online een attest aanvragen via BreakatWork. Je krijgt het attest dan als pdf in je e-Box. Ter info, de e-Box is een online brievenbus waarin je documenten kan ontvangen van de federale overheid. 

Enkele cijfers 

Eén jaar na de lancering van BreakatWork werden bijna 400.000 simulaties uitgevoerd door ongeveer 130.000 bezoekers. Gemiddeld doet een bezoeker dus een drietal simulaties per bezoek. BreakatWork werd het afgelopen jaar ook genomineerd voor de eGov Awards in de categorie Gebruiksvriendelijkheid en voor de DataNews Awards. 

Momenteel doen in België meer dan 400.000 mensen een beroep op een van de verschillende vormen van loopbaanonderbreking. Het thematisch verlof (ouderschapsverlof, medische bijstand of palliatief verlof) is het populairst, gevolgd door tijdskrediet in de privésector en loopbaanonderbreking in de openbare sector. 

Waar vind je de toepassing? 

Surf naar www.breakatwork.be of www.rva.be.

Een RVA-kantoor zoeken

Top