Follow us on twitter

U bent hier

12. Hoe de aanvang van een activiteit in een vitale sector melden aan de RVA?

Als werknemer bent u verplicht om de RVA schriftelijk te verwittigen over het begin van een loontrekkende activiteit bij een werkgever van een vitale sector.

Om dat te doen, moet u het “formulier mededeling […] van een tijdelijke tewerkstelling in een vitale sector” gebruiken. U moet het model van onze website downloaden via de voorafgaande link.

Het formulier moet correct ingevuld en ondertekend worden gestuurd naar het RVA-kantoor dat uw individueel dossier beheert. Het gaat over het kantoor dat bevoegd is voor uw woonplaats (*). De contactgegevens van het kantoor zijn beschikbaar in de rubriek 'contact' van onze website. Om die te vinden, moet u uw postcode ingeven in die rubriek.

Als het tijdens de lockdownperiode niet mogelijk is om het formulier per post op te sturen, mag u het ook inscannen en als bijlage versturen bij dit contactformulier. Kies het thema 'loopbaanonderbreking/tijdskrediet'. Zo komt het formulier terecht bij de juiste dienst van uw kantoor. Vermeld uw postcode en uw INSZ-nummer in de juiste vakjes.

(*) Als u niet woont in België dan is het bevoegde RVA-kantoor het kantoor waarvan uw Belgische werkgever afhangt. Om er de contactgegevens van te vinden, hoeft u enkel de postcode van de gemeente waarin uw werkgever is gevestigd in te geven in de zoekbalk van de rubriek 'contact' van onze website.

Een RVA-kantoor zoeken

Top