U bent hier

De RVA opnieuw bekroond met een Diversity Award – december 2020

Op donderdag 3 december werd de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening voor de tweede keer, net als in 2016, bekroond met de Diversity Award voor de federale overheid. Deze keer voor het project InclusionatWork.

De RVA ontving zijn tweede Diversity Award tijdens de 8ste editie van de federale Dag van de Diversiteit, met als thema "Virtueel werk, echte discriminatie".

Met de uitreiking van deze prijs wil de overheid overheidsorganisaties aanmoedigen om een omgeving te creëren waarin alle medewerkers dezelfde mogelijkheden en stimulansen hebben om zich ten volle te ontplooien.

Van de 11 ingediende projecten werd het RVA-project genomineerd als het beste initiatief om het bewustzijn van de diversiteit onder federale medewerkers te vergroten.

Het InclusionatWork-project maakt deel uit van de erkenning van onze organisatie voor mensen met een handicap. De RVA heeft van inclusieve ontwikkeling op de werkplek zijn diversiteitsprioriteit gemaakt. Er zijn verschillende acties in deze richting uitgevoerd, waaronder de organisatie van bewustmakingssessies over zichtbare en onzichtbare handicaps en chronische ziekten voor alle medewerkers, en de organisatie van een "inclusie"-workshop met een aantal deskundigen. Daarnaast worden er tools ontwikkeld om de toegankelijkheid van de RVA-gebouwen vast te leggen, en tools om de ondersteuning van mensen met een handicap binnen de organisatie te vergemakkelijken.

Amélie Servotte, kabinetschef van de Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, overhandigde deze Diversity Award virtueel aan de verantwoordelijke voor het diversiteitsbeleid bij de RVA, Isabel Lahaye.

Een RVA-kantoor zoeken

Top