U bent hier

Ik heb al 36 maanden genomen voor het motief "opleiding". Kan ik nu nog een tijdskrediet genieten met het motief "zorgen" tijdens 51 maanden?

Neen. Je zal een tijdskrediet met motief 'zorgen' kunnen nemen, maar slechts voor een maximumduur van 15 maanden (en geen 51 maanden). De periodes met motief “zorgen” mogen immers niet opgeteld worden bij de periodes met motief “opleiding” die je al hebt genoten.

Concreet moeten de periodes voor het motief 'zorgen of opleiding' die al werden genomen in het verleden afgetrokken worden in kalendermaanden terwijl de periodes van loopbaanonderbreking en/of tijdskrediet zonder motief die eventueel in het verleden werden genomen, afgetrokken moeten worden in voltijds equivalent van de 51 maanden die maximaal voorzien zijn voor het tijdskrediet met motief 'zorgen'.

Opgelet! De eerste 12 maanden, in voltijds equivalent, van loopbaanonderbreking of tijdskrediet zonder motief die reeds werden genomen, worden niet in rekening gebracht op het krediet van het tijdskrediet en ze zullen ook niet in rekening worden gebracht voor het krediet van het recht op uitkeringen voor alle aanvragen met een schriftelijke kennisgeving aan de werkgever na 31.05.2017.

Top