U bent hier

PB Kris Peeters - Stormschade regio Sint-Truiden

28-06-2016

Naar aanleiding van de uitzonderlijk zware weersomstandigheden en stormschade in Sint-Truiden en omgeving in het weekend van 25 juni, wordt tot en met 31 juli toestemming verleend aan familie, vrienden en vrijwilligers om de getroffen fruittelers en landbouwers te helpen bij het opruimen. Het inschakelen van deze niet-professionele hulp voor het opruimen (niet voor de professionele activiteiten zoals bv. pluk), kan enkel wanneer het inzetten van eigen personeel niet volstaat.

Dat heeft Minister van Werk Kris Peeters beslist.

Kris Peeters: “Er zijn tientallen fruitplantages en fruitoogsten vernield. Het gaat hier duidelijk om een situatie van overmacht, waar ik alle begrip voor wil tonen. Ik heb dan ook beslist dat er geen enkel bezwaar kan zijn dat buren, vrienden en familie de komende weken worden ingeschakeld in het bedrijf om de schade op te ruimen. Dergelijke spontane hulp is een mooi gebaar, dat we alle kansen moeten bieden.”

De regionale RVA-directie zal de fruittelers en landbouwers begeleiden en meer informatie verschaffen over deze beslissing.

Een RVA-kantoor zoeken

Top