U bent hier

De RVA bekroond voor zijn globale aanpak van agressie - december 2014

Op 10 december 2014 kreeg de RVA de Ethias Prevention Award voor zijn globale aanpak van agressie.
Drie projecten werden tijdens de Ethias Prevention Awards genomineerd in de categorie "Occupational Safety" voor de initiatieven op het vlak van bescherming van personen op hun werkplek:

  • de "Globale aanpak van agressie" van de RVA;
  • de roadmap "Opvangen van collega's na een traumatisch incident" van de noordelijke Politiezone (Kapellen);
  • de presentatie "Zelfbeheersing/sturing van de anderen" van de MIVB.

De Award werd toegekend aan de RVA voor zijn project inzake preventie en beheer van de agressiegevallen waaraan de medewerkers van de RVA blootgesteld kunnen worden. "Wat belangrijk is in dit project, is de geïntegreerde aanpak ervan. Agressie wordt op een globale manier geanalyseerd, zowel preventief, corrigerend als curatief. Het gaat erom agressie te vermijden en als we er toch mee te maken krijgen, ze te beperken en ter mee om te gaan. De collega's die in contact staan met het publiek moeten kunnen anticiperen en correct reageren op gevallen van intimidatie of agressie" zegt Barbara Waeterloos, de verantwoordelijke voor het project.
Claudette De Koninck, adjunct-administrateur-generaal, voegt daar aan toe dat "ondanks de evolutie van de sociale-politieke-economische context het aantal agressiegevallen globaal gezien stabiel blijft en dat dankzij de verschillende maatregelen die werden genomen. De preventie van en de strijd tegen agressie is en blijft een prioriteit voor de RVA."
Het succes van dit project is vooral te danken aan de multidisciplinaire aanpak, waarbij de actoren op het terrein en de supportdiensten in het hoofdbestuur im teamverband samenwerken.

Een RVA-kantoor zoeken

Top