U bent hier

De RVA-website krijgt het Anysurfer-label - maart 2016

Op maandag 21 maart 2016 kreeg de website van de RVA het Anysurfer-label. Voortaan zal u onderaan elke pagina dan ook het volgende logo te zien krijgen:

AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites

Dat betekent dat onze website "toegankelijk" is, d.w.z. te gebruiken door iedereen, met inbegrip van de andersvaliden. Door de criteria inzake toegankelijkheid na te leven, zorgt de RVA ervoor dat alle hindernissen die sommigen (bijvoorbeeld slechtzienden) ondervinden om zijn website te bezoeken of te gebruiken, zijn weggenomen.

Toegankelijkheid betekent ook dat de website van de RVA alle goede praktijken uitvoert op het vlak van de opmaak van de webinhoud. 

Het krijgen van het Anysurfer-label is het resultaat van een werk van lange adem, maar betekent geenszins dat we de teugels mogen vieren. Het label wordt namelijk slechts toegekend voor een periode van twee jaar. Anders gezegd: de RVA zal waakzaam moeten blijven om de kwaliteit van de toegankelijkheid van zijn website te waarborgen en de gepubliceerde inhoud te blijven verifiëren. Aan de internetgebruikers zal ook de mogelijkheid worden geboden om een probleem te signaleren door te klikken op het logo onderaan elke pagina.

Met dit label bevestigt de RVA het belang dat hij hecht aan zijn informatieopdracht.

Een RVA-kantoor zoeken

Top