U bent hier

Wat is de maximumduur van het recht op het verlof en van het recht op de uitkeringen in het kader van tijdskrediet met motief?

Voor alle aanvragen met een schriftelijke kennisgeving aan de werkgever na 31.05.2017 bedraagt het recht op het verlof en het recht op de uitkeringen 36 maanden voor het motief 'opleiding' en 51 maanden voor de motieven 'zorg', terwijl voor de aanvragen waarvan de schriftelijke kennisgeving aan de werkgever gelegen is tussen 01.04.2017 en 31.05.2017 het recht op het verlof 51 maanden bedraagt en het recht op de uitkeringen 36/48 maanden voor de motieven 'opleiding'/'zorg'.

De maximumduur van het recht op het verlof op de uitkeringen moet worden verminderd met de reeds genomen periodes van loopbaanonderbreking / tijdskrediet en van schorsing of vermindering van de arbeidsprestaties, met uitzondering van de periodes van thematische verloven. De eerste 12 maanden loopbaanonderbreking of tijdskrediet zonder motief in voltijds equivalent worden echter niet afgetrokken voor de berekening van het recht op het verlof voor de aanvragen met een schriftelijke kennisgeving aan de werkgever na 31.03.2017 en voor de berekening van het recht op de uitkeringen voor de aanvragen met een schriftelijke kennisgeving aan de werkgever na 31.05.2017.

Opgelet! De periodes van tijdskrediet met motief worden aangerekend in kalendermaanden, terwijl de periodes van tijdskrediet/loopbaanonderbreking zonder motief evenredig worden aangerekend.

Top