Break@work - Dossier loopbaanonderbreking en tijdskrediet (burgers)

Via deze onlinedienst kunt u:

  • een aanvraag indienen
  • uw dossier loopbaanonderbreking/tijdskrediet raadplegen
  • uw contactgegevens wijzigen
  • uw fiscale fiche raadplegen
  • een attest voor uw werkgever downloaden

Doet u een nieuwe aanvraag voor loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof? Dan moet u eerst uw werkgever schriftelijk verwittigen binnen een termijn die varieert naargelang het type loopbaanonderbreking (meer informatie daarover vindt u in de rubriek "Welke formaliteiten moet u vervullen?" van de infobladen).

Daarna kunt u uw aanvraag voor loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof indienen. Indien u dat elektronisch doet, dan verloopt de aanvraag sneller en hoeft u geen aangetekende brief te sturen naar de RVA. Uw werkgever moet als eerste zijn deel van de aanvraag invullen. Daarna kunt u uw deel aanvullen door op de onderstaande link te klikken. U ontvangt de bevestiging van de RVA in uw e-Box. Voor meer uitleg kunt u de handleiding en de instructiefilms op deze webpagina bekijken. Indien u uw aanvraag niet elektronisch kunt doorsturen, kunt u steeds het aanvraagformulier invullen dat u op deze website vindt.

Een aanvraag indienen of het dossier consulteren

Bent u werkgever, ga dan naar:  Tijdskrediet en loopbaanonderbreking aanvragen (werkgevers).

 

BreakatWork: bekijk hoeveel maanden u nog kan opnemen

Via de onlinedienst BreakatWork komt u te weten op hoeveel maanden en dagen tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematisch verlof u nog recht hebt. Voor meer uitleg bij BreakatWork kunt u het instructiefilmpje onderaan deze pagina bekijken.

Naar BreakatWork

 

Onze documenten met de nodige uitleg

Onze instructiefilms

Loopbaanonderbreking of tijdskrediet aanvragen via elektronische weg

Hoe BreakatWork raadplegen?

Hoe uw e-Box activeren?