Tijdskrediet en loopbaanonderbreking aanvragen (werkgevers)

Tijdskrediet (algemeen stelsel of eindeloopbaan), loopbaanonderbreking en thematische verloven (ouderschapsverlof, medische bijstand en palliatief verlof) moeten bij voorkeur online worden aangevraagd via de portaalsite van de sociale zekerheid: Dossier Loopbaanonderbreking en tijdskrediet.

Nieuw: uw werknemers kunnen u via de online toepassing op de hoogte brengen dat ze hun loopbaan tijdelijk wensen te onderbreken (verplichte voorafgaande kennisgeving).Om dat mogelijk te maken, moet u als werkgever eerst de optie aanvinken in de instellingen van de toepassing. Zodra uw werknemer een kennisgeving indient, krijgt u een melding en kunt u de aanvraag beantwoorden.

Werknemers kunnen hun eigen deel aanvullen via de online toepassing voor burgers “Dossier Loopbaanonderbreking en tijdskrediet”, na identificatie via e-ID of itsme®.

Op het einde van de elektronische werknemersaanvraag worden alle meegedeelde gegevens opgeslagen in een algemeen pdf-document dat dient als ontvangstbevestiging. Dat document wordt verstuurd naar de e-Box van de werknemer (de beveiligde mailbox voor iedere burger, beschikbaar op www.mysocialsecurity.be . De gegevens van de webaanvraag worden voor verwerking en beslissing doorgestuurd naar de centrale RVA-databank.

De beslissing (het formulier C62) van de RVA in verband met de aanvraag tot tijdskrediet of thematisch verlof komt ook in de e-Box van de werknemer terecht.

Afwijkende regelingen voor landingsbanen vanaf 50 jaar en de gevallen waarbij een werkgever of sectoraal fonds een aanvullende vergoeding betaalt aan werknemers van 45 jaar of ouder kunnen niet worden aangevraagd via deze online dienst.

Opmerking: 

Doet u maandelijks tientallen aanvragen? Dan is een gestructureerd bericht misschien een betere optie. Contacteer het contactcenter van Smals Eranova op +32 (0)2 511 51 51 voor meer informatie.

Een aanvraag indienen

Onze documenten met de nodige uitleg

Hoe tijdskrediet of loopbaanonderbreking online aanvragen? - deel werkgever (PDF)

 

Ontdek onze instructievideo's

Loopbaanonderbreking of tijdskrediet indienen via elektronische weg - Video voor werkgevers

Hoe uw e-Box activeren?

Elektronische kennisgeving in het kader van loopbaanonderbreking – deel werkgever

<p class="ratio ratio-16x9"><iframe allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kj9lM4MvDAI" title="YouTube video player" width="560"></iframe></p>