U bent hier

De RVA, een 5-sterren organisatie - oktober 2019

Bbest, de officiële partner van de European Foundation for Quality Management (EFQM) in de Benelux, heeft de RVA voor de vierde keer bekroond met het EFQM ‘Recognised for Excellence – 5 star’-label. Deze belangrijke onderscheiding is een erkenning van het uitstekende beheer van de organisatie en van de kwaliteit van de prestaties van alle RVA-medewerkers.

Aan de toekenning van het label ging een assessment vooraf waarbij 4 assessoren een gedetailleerde analyse hebben uitgevoerd van de organisatie. Ze spraken met directeurs, medewerkers en experts, stelden veel vragen en vroegen naar concrete resultaten.

Achter deze 5 sterren zit een zeer compleet feedbackrapport. Voor elk EFQM-criterium hebben de assessoren een aantal positieve punten geïdentificeerd, die reeds aanwezig zijn, maar ook een aantal gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.

Qua positieve punten ging de aandacht naar de goede klantenresultaten die werden behaald en het nakomen van de verbintenissen met de overheid, de succesvolle uitvoering van belangrijke hervormingen binnen de organisatie zonder negatieve gevolgen voor de klanten, de kwaliteit van de managementtools en operationele processen van de organisatie en de verschillende initiatieven ten gunste van het personeel van de RVA (waaronder opleiding, communicatie en welzijn). Met het oog op voortdurende verbetering werkt de RVA momenteel aan een actieplan dat gebaseerd is op de aanbevelingen van de assessoren.

Administrateur-generaal van de RVA, Georges Carlens: "Deze prijs is het resultaat van het werk van al onze medewerkers, van alle teams. Het is een erkenning voor alle RVA-medewerkers, ongeacht hun niveau of plaats van tewerkstelling.”

Ter info

De European Foundation for Quality Management is een Europese organisatie die een kwaliteitsmodel promoot. De Foundation geeft adviezen, organiseert opleidingen en uitwisselingen van goede praktijken. Daarnaast reikt ze ook labels uit zoals het "Committed to Excellence"-label voor bedrijven die beginnen te investeren in kwaliteitsvol management en het “Recognised for Excellence”-label (met 3,4 of 5 sterren) aan organisaties die een zeker excellentieniveau behalen.

Meer informatie vindt u op www.efqm.org en www.bbest.be.

 

Een RVA-kantoor zoeken

Top