U bent hier

Verlenging van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht corona tot 31.12.2021

coronavirus
24-09-2021

Het federale kernkabinet heeft op 24 september 2021 beslist om een deel van de economische coronasteunmaatregelen in België te verlengen tot 31 december 2021.

Een van de maatregelen die wordt verlengd, is de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid overmacht corona voor alle sectoren.

Dat betekent dat de werkgevers, voor tijdelijke werkloosheid tot 31 december 2021, geen mededelingen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona of wegens economische oorzaken moeten versturen naar de RVA.

Werkgevers die reeds een mededeling tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken hebben verstuurd, kunnen opnieuw een beroep doen op de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht corona. De werkgevers moeten voorafgaande mededelingen tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken die al zijn verstuurd, niet annuleren.  

De reeds goedgekeurde preliminaire aangiftes voor tijdelijke werkloosheid bedienden en voorafgaande mededelingen tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken blijven geldig tot de einddatum die de RVA heeft aanvaard.

Voor meer info zie Tijdelijke werkloosheid door de coronacrisis – Verlenging van de vereenvoudigde procedure tot 31.12.2021.

Een RVA-kantoor zoeken

Top