U bent hier

Tijdskrediet en loopbaanonderbreking aanvragen (werkgevers)

Tijdskrediet (algemeen stelsel of eindeloopbaan), loopbaanonderbreking en thematische verloven (ouderschapsverlof, medische bijstand en palliatief verlof) moeten bij voorkeur online worden aangevraagd via de portaalsite van de sociale zekerheid: Dossier Loopbaanonderbreking en tijdskrediet.

Bij de elektronische aanvraag vult u als werkgever als eerste uw deel in, daarna is uw werknemer aan de beurt. Uw werknemer kan zijn deel aanvullen via de online toepassing voor burgers “Dossier Loopbaanonderbreking en tijdskrediet”, na identificatie via e-ID of itsme®.

Indien uw werknemer zijn deel niet online kan invullen, kan hij zijn deel invullen op de pdf die de toepassing heeft aangemaakt, en dat document via de post overmaken aan het werkloosheidsbureau van zijn woonplaats.

Op het einde van de elektronische werknemersaanvraag worden alle meegedeelde gegevens opgeslagen in een algemeen pdf-document dat dienst doet als ontvangstbevestiging. Dat document wordt verstuurd naar de e-Box van de werknemer (de beveiligde mailbox voor iedere burger, beschikbaar op www.mysocialsecurity.be . De gegevens van de webaanvraag worden voor verwerking en beslissing doorgestuurd naar de centrale RVA-databank.

De beslissing (het formulier C62) van de RVA in verband met de aanvraag tot tijdskrediet of thematisch verlof komt ook in de e-Box van de werknemer terecht.

Afwijkende regelingen voor landingsbanen vanaf 50 jaar en de gevallen waarbij een werkgever of sectoraal fonds een aanvullende vergoeding betaalt aan werknemers van 45 jaar of ouder kunnen niet worden aangevraagd via deze onlinedienst.

Opmerking: 

Doet u maandelijks tientallen aanvragen? Dan is een gestructureerd bericht misschien een betere optie. Contacteer het contactcenter van Smals Eranova op +32 (0)2 511 51 51 voor meer informatie.

 

Een aanvraag indienen


Onze documenten met de nodige uitleg

 

Ontdek onze instructiefilms

Loopbaanonderbreking of tijdskrediet indienen via elektronische weg - Film voor werkgevers

Hoe uw e-Box activeren?

 

Een RVA-kantoor zoeken

Top