Dien je aanvraag voor loopbaanonderbreking of tijdskrediet online in!

21-09-2023

In de onlinedienst ‘Dossier loopbaanonderbreking en tijdskrediet’ kan je eenvoudig je aanvraag indienen en je dossier opvolgen, en dat wanneer je maar wil.

Hoe dien je een aanvraag online in?

Eerst vult je werkgever het werkgeversgedeelte van de aanvraag online in. Daarna ben jij aan de beurt. Surf naar de onlinedienst, identificeer je met je e-ID of itsme en vul de gevraagde gegevens in. Zodra je aanvraag is aangevuld, worden de gegevens naar onze medewerkers verstuurd. Zij behandelen je aanvraag.

Heb je nog recht op voldoende dagen?

Meld je aan bij de onlinedienst Break@work om te berekenen hoeveel dagen of maanden je nog kan opnemen van de verschillende types verlof. Vanuit Break@work kan je vervolgens rechtstreeks naar ‘Dossier loopbaanonderbreking en tijdskrediet’ gaan om je aanvraag in te dienen.

Wist je dat je de verplichte kennisgeving aan je werkgever ook online kan indienen?

Daarvoor moet je werkgever wel die optie aangevinkt hebben in de onlinetoepassing. Zodra jij als werknemer dan een kennisgeving indient, krijgt je werkgever daarvan een melding. Meer info over die optie vind je hier.

Heb je nog bijkomende vragen?

Ontdek de antwoorden in onze instructiefilms!