De Diversiteitscode wordt de RESPECT-code

11-12-2023

Op 14 november organiseerde het federaal netwerk Diversiteit, in samenwerking met de FOD BOSA, voor de elfde keer de Federale Dag van Diversiteit en Inclusie.

Het centrale thema van de dag was artificiële intelligentie (AI) en de impact ervan op diversiteit en inclusie bij de federale overheid. Zoals elk jaar werd er een aantal prijzen uitgereikt voor de beste inclusieprojecten van het afgelopen jaar. Tijdens het evenement won de RVA met zijn RESPECT-code de prijs voor beste praktijk. Wist je dat er bij de RVA al een Diversiteitscode bestaat sinds 2016? Die moedigt medewerkers aan om zich respectvol te gedragen ten opzichte van elkaar, zodat er een werkomgeving ontstaat waarin iedereen zich prettig en gerespecteerd voelt. De nieuwe code bevat situaties die geïnspireerd zijn op de ervaringen van personeelsleden, met het gepaste gedrag dat verwacht wordt en het gedrag dat verboden is voor elke situatie.