U bent hier

De RVA en het FSO opnieuw bekroond met 5 sterren

De RVA en het FSO opnieuw bekroond met 5 sterren
19-07-2016

Bbest, de officiële partner van de European Foundation for Quality Management (EFQM) in de Benelux, heeft de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen (FSO) opnieuw bekroond met het prestigieuze Europese ‘Recognised for Excellence – 5 star’-label. Deze belangrijke onderscheiding is een erkenning van het uitstekende beheer van beide organisaties en van de kwaliteit van de prestaties van al hun medewerkers.

Aan de toekenning van het label ging een assessment vooraf van het managementsysteem en de werking van de RVA en het FSO. Als sterke punten schoven de assessoren onder meer naar voren: het streven naar kwaliteit bij beide organisaties, de belangrijke aandacht die besteed wordt aan de opleiding van het personeel, de gestructureerde manier om resultaten op te volgen en de goede verankering van de strategie op alle niveaus. Ook de sterke digitalisering waarop zowel de RVA als het FSO inzetten, toont duidelijk hun klantgerichtheid en drang om te moderniseren. Alexis Willems van Bbest: “Het is belangrijk te noteren dat dit label het hoogste niveau van erkenning is dat de laatste 5 jaar werd uitgereikt aan een openbare organisatie in België. De RVA en het FSO sturen hiermee een sterk signaal naar hun partners en stakeholders over hun duidelijke focus op kwaliteit.“

Administrateur-generaal Georges Carlens toont zich uiteraard erg verheugd met de erkenning:" Het EFQM-model is erg veeleisend. Op alle vlakken moet je goed scoren, intern naar het personeel toe, maar ook extern naar de maatschappij, met een sterke focus op klantenresultaten en bedrijfsresultaten. Onze medewerkers hebben uiteraard de grootste verdienste aan dit certificaat. Het is een beloning voor hun werk."

Ter info:

De European Foundation for Quality Management is een Europese organisatie die een kwaliteitsmodel promoot. De Foundation geeft adviezen, organiseert opleidingen en uitwisselingen van goede praktijken. Daarnaast reikt ze ook labels uit zoals het "Committed to Excellence"-label voor bedrijven die beginnen te investeren in kwaliteitsvol management en het “Recognised for Excellence”-label (met 3,4 of 5 sterren) aan organisaties die een zeker excellentieniveau behaalden.

Meer informatie vindt u op www.efqm.org en www.bbest.be.

Een RVA-kantoor zoeken

Top