De internationale inspanningen van de RVA

17-12-2021

Als het gaat om innovatie deelt de RVA maar al te graag zijn goede praktijken met socialezekerheidsorganisaties over de hele wereld.

Als het gaat om innovatie deelt de RVA maar al te graag zijn goede praktijken met socialezekerheidsorganisaties over de hele wereld. Maar onze organisatie legt evengoed haar oor te luister om te ontdekken welke ideeën, technieken en best practices collega's toepassen in hun land.

De RVA is een actief lid van de International Social Security Association (ISSA), een organisatie die meer dan 300 socialezekerheidsinstellingen over de hele wereld met elkaar verbindt. De RVA treedt er regelmatig op als gastspreker. Dat was ook het geval op 8 december tijdens een webinar over artificiële intelligentie, waar we een bijdrage leverden over de RVA-chatbot Ori. 

Onze organisatie is eveneens lid van het European Social Insurance Platform (ESIP). De afgelopen weken organiseerde het ESIP een reeks van vier webinars om goede praktijken te promoten op het vlak van digitalisering. De RVA was aan het woord op twee meetings: over digitale tools in de strijd tegen fraude en over de uitdagingen op het vlak van de elektronische dienstverlening in het domein van loopbaanonderbreking en tijdskrediet.