De RVA valt in de prijzen in Tallinn

06-05-2022

Begin mei nam de RVA deel aan conferenties van de International Social Security Association (ISSA)...

Begin mei nam de RVA deel aan conferenties van de International Social Security Association (ISSA) rond het beheer van socialezekerheidsinstellingen in crisistijden. De RVA ontving een hele reeks certificaten van verdienste, onder meer voor de chatbot op de RVA-website en het dataplatform voor een snelle besluitvorming.

De RVA is een actief lid van de ISSA, een organisatie die meer dan 300 socialezekerheidsinstellingen over de hele wereld met elkaar verbindt. De conferenties van de ISSA in mei stonden in het teken van de toekomst van de sociale zekerheid in Europa. Daarnaast werd het belang van digitale informatie- en communicatiestrategieën aangehaald.

Onze administrateur-generaal, Jean-Marc Vandenbergh, en enkele andere medewerkers deelden de goede praktijken van de RVA.

De RVA kreeg van de jury in totaal maar liefst 5 certificaten van verdienste toegekend voor verschillende goede praktijken, namelijk:

  • Het verzekeren van een kwaliteitsvolle dienstverlening in crisistijden 
  • De creatie en lancering van een chatbot op de website van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening
  • Welzijn van het personeel in tijden van corona
  • Werving en training: versnelde digitale transformatie van human resources om de coronacrisis, 100 procent op afstand, het hoofd te bieden
  • Een dataplatform voor geïnformeerde en tijdige besluitvorming: het RVA-model