Vraag je ouderschapsverlof op tijd aan

28-04-2023

Met de zomermaanden in het vooruitzicht overwegen veel ouders om een loopbaanonderbreking, in het bijzonder ouderschapsverlof, aan te vragen voor die periode ...

Met de zomermaanden in het vooruitzicht overwegen veel ouders om een loopbaanonderbreking, in het bijzonder ouderschapsverlof, aan te vragen voor die periode. Daar komen echter wel enkele stappen bij kijken. Daarom roept de RVA ouders op om hun aanvraag tijdig in te dienen, zodat ze de drukke periode voor zijn en zorgeloos de zomer in kunnen gaan.

Laurens Van Tichelen, coördinator voor Loopbaanonderbreking bij de RVA, legt uit:

“Ouderschapsverlof aanvragen is een proces dat verloopt in verschillende fases. De allereerste stap is je werkgever op de hoogte brengen. Dat dien je schriftelijk te doen. Doe dit dus zeker op tijd en op voorhand. Met het akkoord van je werkgever kan je daarna je aanvraag indienen bij de RVA. We ontvangen jaarlijks een enorm aantal aanvragen in juni. Aan degenen die van plan zijn ouderschapsverlof aan te vragen, raden wij dan ook aan om nu al hun aanvraag voor de zomerperiode in te dienen. Zo kunnen wij een correcte dienstverlening verzekeren en de behandelingstermijn beperken.

Je ontvangt dan tijdig onze beslissing en de betaling op je rekening en kan zonder zorgen de zomervakantie aanvatten.

Doe je aanvraag bij voorkeur digitaal, een snel en ecologisch alternatief voor de papieren aanvraag.”

Je kan de digitale aanvraag indienen via de website van de RVA op deze pagina.