OCMW@RVA: berekeningen artikel 60 aanvragen

02-10-2023

Met de onlinedienst OCMW@RVA vraagt u aan de RVA hoe lang een persoon met onvoldoende bestaansmiddelen moet werken om daarna recht te hebben op werkloosheidsuitkeringen. Deze vorm van hulpverlening is voorzien in artikel 60§7 van de Organieke OCMW-wet – kortweg artikel 60. Deze procedure is een belangrijke hefboom om mensen te reactiveren en daarna te helpen om permanent werk te vinden.

Voor wie is deze onlinedienst bedoeld?

OCMW@RVA is een onlinedienst voor OCMW-medewerkers. Het initiatief en de beslissing voor tewerkstellingen artikel 60 liggen bij het OCMW, dus een medewerker van het  OCMW dient de aanvraag voor een berekening in bij de RVA.

Bent u OCMW-medewerker en wilt u de onlinedienst gebruiken? Neem dan contact op met uw lokale OCMW-toegangsbeheerder voor KSZ-onlinediensten.

Om OCMW@RVA te gebruiken, hebt u ook een beveiligde VPN-verbinding nodig. Die vraagt u aan bij uw lokale IT verantwoordelijke.