De RVA publiceert zijn jaarverslag 2023

28-03-2024

2023: een jaar gekenmerkt door een positieve evolutie van de Belgische arbeidsmarkt

"De Belgische economie heeft 2023 goed en wel doorstaan. Onze economie doet het beter dan de rest van de eurozone. Met een werkgelegenheidsgraad van 72,2% en meer dan 5 miljoen mensen aan het werk op het einde van het jaar, was de Belgische arbeidsmarkt er beter aan toe dan het jaar voordien."

Jean-Marc Vandenbergh, administrateur-generaal van de RVA.

 

Op donderdag 28 maart hebben onze administrateurs-generaal, Jean-Marc Vandenbergh en Axel Delvoie, de kerncijfers en de belangrijkste evoluties van 2023 voorgesteld aan het beheerscomité en tijdens een persconferentie in Brussel. Al die gegevens zijn terug te vinden in de twee volumes van het jaarverslag van de RVA :

  • Volume 1 "Activiteitenverslag"
  • Volume 2 "Indicatoren van de arbeidsmarkt en de evolutie van de uitkeringen”.

Raadpleeg de 2 volumes

Nieuw

De highlights van het jaarverslag werden dit jaar samengebracht op een gloednieuwe website.

Dankzij innoverende functionaliteiten, interactieve grafieken en een vereenvoudigde navigatie ontdekt u in enkele klikken de belangrijkste thema’s, de engagementen, de projecten van de RVA en nog veel meer…

Raadpleeg de website

 

Lees ook ons persbericht en de presentatie van het jaarverslag 2023 om een overzicht te hebben van de belangrijkste evoluties in 2023.